Vingegaard voorafgaand aan Tour de France: 'Ik had graag 2 of 3 weken extra gehad, maar de vorm is behoorlijk'

Lang was het een vraagteken, maar Jonas Vingegaard is erbij in de Tour de France. 

Vingegaard

Dat vraagteken had natuurlijk alles te maken met zijn zware valpartij in de Ronde van Baskenland, waar hij een longkneuzing opliep en zijn sleutelbeen en enkele ribben brak. De Deen herstelde wonderbaarlijk snel en mag zich uiteindelijk toch opmaken voor zijn vierde Tour de France.

In gesprek met de NOS gaf Vingegaard een update over zijn fysieke staat. "Ik voel me goed. Natuurlijk had ik graag twee of drie weken extra gehad om me voor te bereiden, maar ik denk dat de vorm behoorlijk is. Het is niet dat ik in slechte vorm start, maar zoals ik zeg had ik graag meer tijd gehad."

Vingegaard moest lang herstellen van zijn verwondingen. "Ik lag eerst twaalf dagen in het ziekenhuis. Acht dagen in bed zonder eruit te komen en dan kwam ik terug in Denemarken", kijkt Vingegaard terug. Eenmaal terug in Denemarken was hij ook zeker nog niet de oude.

"Ik had nog veel pijn aan de hele rechterkant van mijn lichaam. Toen kon ik beginnen fietsen, maar nog niet te veel. Begin mei was ik buiten op de weg, maar ik zou niet zeggen dat het toen al trainen was. Het was een lange weg."

Klassement

Na Denemarken trok Vingegaard naar Mallorca en uiteindelijk Tignes. Daar werd de regerend Tourwinnaar steeds een beetje beter. "Ik wilde ervoor gaan om naar de Tour te gaan. Dat was mijn eerste doel. Nu ik hier ben, is dat al een overwinning voor me."

Wat wordt het doel? "Ik heb geen idee wat ik moet verwachten. Ik heb de mindset om voor het algemeen klassement te gaan. Daar ga ik iedere dag mijn best voor doen. Alles wat gebeurt, is een bonus. Ik kan hoe dan ook trots zijn op alles wat is gebeurd sinds de valpartij."

Nieuws
  • Cor Vos