Romain Bardet zet dankzij Frank van den Broek kroon op zijn loopbaan: 'Wat Frank heeft gedaan was fenomenaal!'

De eerste etappe in de Tour de France leverde volop spektakel. 

Bardet van den broek

De hoofdrolspeler: Frank van den Broek. De Zuid-Hollander zat al in de vlucht van de dag en op een van de steilste stukken van de moeilijkste klim, maakte Romain Bardet de oversteek. Met een geweldige koppeltijdrit reden ze nipt naar de dagwinst. Bardet op plek één, Van den Broek op plaats twee.

De Fransman kwam na afloop woorden te kort om de Nederlander te bedanken. "Hij bracht me uiteindelijk voorin. Hij is zo'n groot talent en wat hij heeft gedaan was echt fenomenaal. In de laatste tien vlakke kilometers stond de wind in het nadeel, maar we bleven rond de 46 of 47 kilometer per uur rijden."

"Het is zot wat hier gebeurd is", vervolgde de kopman van Team dsm-firmenich PostNL zijn verhaal. "In je loopbaan heb je soms van zulke onverwachte momenten. Het is echt subliem. Ik voel geen druk deze Tour de France, omdat ik geen algemeen klassement hoef te rijden. Ik ben nu helemaal mezelf.

Geel

Bardet was meermaals in de buurt van de gele trui. In zijn loopbaan werd hij immers al eens tweede en derde in de grootste koers ter wereld. "Dat geel heeft me achtervolgd", vertelt hij eerlijk. "Ik ben een paar keer dicht geweest, maar het heeft nooit zo mogen zijn."

Een op het oog onmogelijke opdracht levert Bardet in zijn allerlaatste Tour de France nog een groot hoogtepunt op. "Dat Frank in de vlucht zat, was perfect. Ik heb mijn instinct gevolgd om aan te vallen. Ik heb gemerkt: als ik aanval vanuit mijn hart, dan kan dat koersinstinct zomaar goed uitvallen."

Nieuws
  • Cor Vos