🎥 Oeps, dat ging maar net goed! Organisatie Tour roept publiek op tot voorzichtigheid

Een dame uit het publiek kwam in aanraking met een renner uit het peloton in de tweede Touretappe. 

Botsing publiek Tour

Het peloton werkte zich in rustmodus door de eerste fase van de tweede rit van de Tour, totdat een dame uit het publiek voor opschudding zorgde. Zij stak haar arm iets te ver uit en kwam in aanraking met een van de renners.

Botsing

De vrouw in kwestie stond gepositioneerd aan de rechterkant van de weg, waar op dat moment het peloton zich ook bevond. Meerdere mensen uit het publiek waren op die plek het voorbijrazende peloton aan het vastleggen op hun smartphone.

De dame in kwestie had ook een telefoon in haar hand, die ze iets te ver boven de weg uitstak. Een renner van EF Education - EasyPost kwam in aanraking met de vrouw. Hij raakte haar met zijn helm. Gelukkig voor de renner kon hij na deze botsing zijn weg vervolgen en kwam hij er ongedeerd vanaf. Datzelfde geldt voor de vrouw.

Oproep

De organisatie van de Tour de France grijpt dit voorbeeld aan om het publiek opnieuw te waarschuwen. "Heb respect voor de renners, komt niet op de weg", schrijft de Tourorganisatie richting het publiek op X bij de video van het moment.

In dit specifieke geval komt de renner en het publiek er ongeschonden vanaf, maar we hebben in het verleden al tal van vervelende situaties meegemaakt. Denk alleen al aan het voorval 'Opi & Omi' in 2021. De Tour wil natuurlijk absoluut geen herhaling, dus roept het publiek nu op tot voorzichtigheid.

Tour de France
  • Tour de France / X