Tiesj Benoot en Team Visma | Lease a Bike tanken vertrouwen: 'Dit was ook met een ideale voorbereiding een Pogacar-etappe'

Team Visma | Lease a Bike heeft een prima openingsweekend achter de rug. 

Benoot

Toen Tadej Pogacar op de tweede keer San Luca aanviel, zat één renner direct in het wiel: Jonas Vingegaard. Even later kwamen ook Remco Evenepoel en Richard Carapaz nog terug vooraan. Voor Vingegaard is het een bevestiging dat hij in uitstekende vorm verkeert. Ondanks de gemankeerde voorbereiding.

Bij de NOS deed Tiesj Benoot zijn verhaal. "Ik denk dat het goed ging. We zaten nog met vier renners na de eerste keer de San Luca. Ik denk dat Jonas en Matteo Jorgenson in positie zaten waar dat nodig was. We hebben wel weer pech gehad met valpartijen van Matteo en Wout van Aert, maar gelukkig blijkt de schade mee te vallen."

Op de tweede passage van de San Luca leidde Benoot het peloton. Of dat was om aan te vallen, of juist om te verdedigen, was niet helemaal duidelijk, maar de aanval van Pogacar kon Vingegaard op het oog redelijk eenvoudig beantwoorden. "Ik denk dat Jonas een goede etappe rijdt, maar verder heb ik niets gezien, haha."

Zelfvertrouwen

Toch vertelt Benoot dat het veel zegt dat Vingegaard op dit explosieve terrein Pogacar wist te volgen. "Dat doe je alleen als je goed bent", vervolgt de Belg zijn verhaal. "Een mooie bevestiging van zijn goede gevoel van de eerste etappe, want over hellingen als deze zou het ook een Pogacar-etappe zijn met een ideale voorbereiding van Jonas."

Kortom, hierop kunnen ze bij Team Visma | Lease a Bike verder bouwen. Benoot: "Het is een positieve dag. We hebben veel vertrouwen getankt. We kwamen hier niet met het vertrouwen dat we de afgelopen twee jaren hadden, maar na het openingsweekend kunnen we heel tevreden terugkijken."

Nieuws
  • Cor Vos