Vriendin Philipsen boos over Netflix-serie Tour: 'Het stoort me enorm hoe Jasper werd afgeschilderd'

Melanie Peetermans wil niet meer meewerken aan het volgende seizoen van 'Tour de France: Unchained'. 

Melanie Peetermans

Jasper Philipsen reed vorig jaar een indrukwekkende Tour de France met maar liefst vier ritzeges én de groene trui als ultieme bekroning. Toch houdt hij aan die editie nare herinneringen over. De 'Vlam van Ham' werd immers fel bekritiseerd om zijn onregelmatige sprints.

Het ging zelfs zo ver dat de beste sprinter ter wereld op sociale media belaagd werd en veel haatberichten in zijn inbox kreeg. "Via sociale media heeft hij verschillende doodsbedreigingen gekregen", zei vriendin Melanie Peetermans daar vorige zomer over. "Ik denk dat hij niet ten volle kan genieten van zijn prestaties. Dit doet mij echt pijn."

Over die bewuste Tour heeft Netflix een docuserie gemaakt, die momenteel te bekijken is op de streamingdienst. Alpecin-Deceuninck nam er aan deel en u kan het al raden: ook de videomakers gaven Philipsen er stevig van langs. Daar is Mevrouw Philipsen heel kwaad over.

Geen vuile sprinter

"In die Netflix-reeks hebben ze wel met een heel negatieve blik naar Jaspers sprints gekeken", vertelt ze in Humo. "Het stoorde me enorm hoe hij daar werd afgeschilderd. Jasper is geen vuile sprinter. Het ging vooral over die sprint op het autocircuit van Nogaro. Het was daar levensgevaarlijk.”

Ze is vooral niet te spreken over hoe beelden en geluidsfragmenten gemonteerd werden. "Ik hoop dat iedereen met een beetje verstand zal beseffen dat de makers dat verhaal zo hebben geconstrueerd. Tijdens de interviews, die ze achteraf opnemen, leggen ze je de woorden in de mond."

"Ik was erbij en heb hem nadien meteen gezegd: je zult hier niet goed uitkomen. Ze verknippen het interview helemaal, soms plakken ze achter een vraag het antwoord op een andere vraag."

Haatberichten

Ook Melanie ontving via sociale media niet zo'n lieve privéberichtjes. "Jouw vriend is een verschrikkelijke mens, zo van die dingen schrijven ze dan. Maar zijn bekendheid heeft gelukkig ook veel mooie kanten. Zeker als kinderen blij zijn om hem te zien." Melanie heeft alvast besloten om volgend jaar niet meer mee te werken aan de serie.