🎥 Oei, oei, oei! Tadej Pogacar ontsnapt op miraculeuze wijze aan valpartij

Dankzij een bijzonder knappe manoeuvre ontweek geletruidrager Pogacar een botsing met een verkeersheuvel. 

Pogacar Tour manoeuvre

Met de aanstaande massasprint in het achterhoofd verliep het grootste gedeelte van etappe vijf in de Tour zeer rustig. Totdat Tadej Pogacar op ongeveer 60 kilometer van de finish de boel opschrikte.

Met de schrik vrij

Ineens lagen er een aantal renners op de grond, onder wie Bahrain-kopman Pello Bilbao. Even later bleek uit de herhaling dat een verkeersheuvel midden op de weg voor problemen had gezorgd.

Niemand minder dan geletruidrager Tadej Pogacar leek tegen het verkeersbord op de -heuvel op te botsen. De Sloveen wist het obstakel echter op miraculeuze wijze te ontwijken.

De Sloveen kwam met de schrik vrij en ontsnapte dankzij zijn perfecte stuurmanskunst aan een valpartij. Achter hem gingen dan wel weer een paar renners tegen de grond.

Zonder erg

De bijzondere en knappe manoeuvre van Pogacar zorgde voor een kettingreactie in de buik van het peloton. Hierdoor gingen meerdere renners tegen de grond, onder wie dus Bilbao, zoals eerder vermeld.

De valpartijen waren zonder erg. Iedereen kon zijn weg vervolgen, waarna de finale langzaamaan in werd gezet. De etappe van vandaag eindigt in Saint-Vulbas, waar we hoogstwaarschijnlijk een massasprint gaan zien.

Nieuws
  • Eurosport