Vinokourov apetrots na recordzege Cavendish: 'Wij bleven geloven in deze droom'

Alexandre Vinokourov kan zijn geluk niet op na de recordzege van Mark Cavendish. 

Vinokourov Cavendish

Mark Cavendish slaagde er woensdag in om zijn historische 35e Touretappe te winnen. Wielerploeg Astana hielp de Brit zijn droom waar te maken. Algemeen directeur Alexandre Vinokourov is apetrots en verscheen voor de camera van WielerFlits.

Vorig jaar

"We zijn vorig jaar begonnen om deze droom te realiseren", begint een dolblije Vino zijn terugblik. De 50-jarige Kazach haalde Cavendish over om toch nog een jaar door te gaan, nadat de Brit vorig jaar in zijn beoogde laatste Tour met een sleutelbeenbreuk uitviel.

"Ik zei tegen Mark dat een renner als hij niet op deze manier kon eindigen in de Tour. Hij moest het minimaal proberen. Dit jaar wilden we het einde van de Tour halen en zien of het zou lukken om te winnen. Dat het nu lukt, is geweldig", lacht Vinokourov.

'Een legende'

Vinokourov weet dat veel mensen niet meer in Cavendish geloofden nadat hij het moeilijk had in het Italiaans openingsweekend. "Maar wij bleven geloven in deze droom", aldus de Olympisch kampioen van 2010. "Het team geloofde in hem. Mark is een legende."

"Nu hij vandaag zo won, kan hij er misschien nog meer winnen", blikt de nummer drie van de Tour van 2003 vooruit op de rest van de Ronde van Frankrijk. Morgen is er direct een nieuwe kans voor de 39-jarige sprinter. Dan staat een vlakke etappe naar Dijon op het programma.