Mads Pedersen moet nacht in ziekenhuis doorbrengen, onzeker of hij Tour vervolgt

De arme Deen lag op de grond toen Mark Cavendish wielergeschiedenis schreef.

Pedersen

Mads Pedersen is aan hoge snelheid ten val gekomen tijdens de massasprint in de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk. De 28-jarige Deen van Lidl-Trek kon gelukkig zijn weg vervolgen en over de finishlijn bollen, maar is daarna wel naar het ziekenhuis gevoerd.

De artsen stelden gelukkig geen breuken vast, maar Pedersen is wel flink gehavend. Hij wordt een nachtje in het ziekenhuis gehouden. Het is nog onzeker of hij aan de start van de zesde etappe zal verschijnen.

Schouder en rug geraakt

"De linkerschouder en rug van Mads werden zwaar geraakt bij de valpartij”, laat Lidl-Trek weten. “De eerste röntgenfoto’s toonden geen breuken, maar hij wordt vannacht gemonitord en morgenochtend wordt definitief besloten of hij kan starten in etappe zes."

Dat er aanvankelijk geen breuken werden vastgesteld, betekent niet dat Pedersen niets gebroken heeft. In een later stadium, wanneer de eerste zwelling voorbij is, kunnen er namelijk alsnog breukjes of barstjes aan het licht komen.

De ex-wereldkampioen sprintte ook mee in Turijn en finishte daar als vierde. In de openingsetappe naar Rimini strandde hij op een 7e plek. Het levert hem voorlopig een tweede plek in het puntenklassement op. Pedersen telt 8 punten minder dan leider Biniam Girmay, die er 102 heeft.

Nieuws
  • Cor Vos