🎥 Wout van Aert fleurt helemaal op wanneer vrouw Sarah en zoontje Georges op bezoek komen

Wout van Aert is weer drie weken lang ver van huis, maar dat betekent niet dat hij zijn familie ook drie weken moet missen.

Van Aert

Woensdag was een hoogdag voor Wout van Aert in de Ronde van Frankrijk en dat had niets te maken met het wielergebeuren an sich. Zijn echtgenote Sarah De Bie en oudste zoon Georges zijn namelijk naar finishplaats Saint Vulbas gereisd om hun wielerheld een hart onder de riem te steken.

Van Aert merkte de aanwezigheid van vrouw- en zoonlief op toen hij na de etappe aan het losrijden was op de rollen. Zijn gezicht sprak boekdelen. Toen de kleine Georges naar hem toeliep verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht.

Georges kreeg vervolgens een rondleiding in de hypermoderne bus van Visma-Lease a Bike. Hij kreeg ook het gloednieuwe truitje (gemaakt voor de Tour) cadeau, uiteraard in een kindermaat. De beelden kan u hieronder bekijken:

Merk ook op dat Van Aert (en Jonas Vingegaard) niet op hun gewone wegfiets aan het losrijden waren. Ze zaten op een tijdritfiets en dat heeft alles te maken met de tijdrit van morgen.

Door nu al los te rijden op de tijdritfiets wennen ze alvast een beetje aan de specifieke houding op die fiets. En het zegt ongetwijfeld ook iets over de ambitie van Wout van Aert vrijdag.

Derde in Rimini

Van Aert reed tot dusver een vrij anonieme Tour. Hij verraste wel door knap derde te finishen in de openingsetappe naar Rimini. Tijdens de daaropvolgende etappes liet hij bergop lopen en mengde hij zich niet in het gewoel van de massasprint.