πŸŽ₯ Meelopende 'fan' wordt door andere fan de ravijn in geduwd

Dat was wellicht de laatste keer dat hij de renners al sprintend probeerde te volgen... 

Tour

De Ronde van Frankrijk is volop aan de gang en dat betekent dat we de komende weken ongetwijfeld weer knotsgekke taferelen langs het parkoers zullen te zien krijgen. Geen enkele koers ter wereld lokt immers zo veel en zo'n wielergekke fans als de Tour.

Hoe hoger in de bergen, hoe groter de kans dat het uit de hand kan lopen. Veel toeschouwers hebben niet genoeg aan een glimp van hun voorbijrazende wielerhelden en lopen daarom een stukje mee. Zelfs ex-prof Johnny Hoogerland kon zich tijdens de voorbije Giro d'Italia niet inhouden.

Meelopen met de renners is echter nooit een goed idee. Je brengt er niet alleen jezelf, maar ook de renners en andere fans mee in gevaar. Af en toe nemen renners het recht in eigen handen en delen ze een klap uit. Tijdens de eerste Alpenrit in deze Tour was het echter een toeschouwer die het recht in eigen handen nam.

In de ravijn

Op beelden die op sociale media circuleren is te zien hoe een man naast de renners loopt. Tijdens zijn sprint botst hij op een andere toeschouwer die wel bleef staan. De man duwde de meeloper vervolgens de ravijn in. De schade viel gelukkig mee. De man struikelde over een kampeerstoel en rolde zo'n vijf meter naar beneden. De beelden:

Lof

Iemand de ravijn induwen is natuurlijk ook niet de juiste reactie, maar op sociale media wordt de duwer wel de hemel ingeprezen. "Mooi gebaar", "Iedereen zou dat moeten doen", "Hij doet het werk van God" en "Niet alle superhelden dragen capes", zijn maar een paar van de lovende reacties. Anderen vinden de reactie fel overdreven.

Tour de France
  • X/@OutOfCycling