Groenewegen mag batman-bril terug opzetten... omdat ploeg hem te koop zet in webshop!

De UCI dacht de batman-bril van Groenewegen te kunnen verbieden, maar daar heeft zijn ploeg iets op gevonden.

Groenewegen

Opmerkelijke verschijning tijdens de derde etappe in de Ronde van Frankrijk. Dylan Groenewegen zette koers naar Turijn met een speciaal neusstuk op zijn fietsbril. Het aerodynamische snufje zou hem minieme tijdswinst moeten opleveren in de massasprint.

De UCI riep de 31-jarige Nederlander, hoe kan het ook anders, een halt toe. Nog tijdens de etappe moest hij de bril inruilen voor een 'normaal' exemplaar. De reden? Vóór een nieuw snufje in de koers gebruikt mag worden, moet dat voor iedereen te koop aangeboden worden.

Omdat de aerodynamische bril niet in de handel verkrijgbaar was, floot de UCI Groenewegen terug. Jayco AlUla heeft vliegensvlug gehandeld en plaatste de bril te koop in hun webshop. Zo kon Groenewegen woensdag toch sprinten met de batman-bril. Zonder succes overigens, want hij bolde pas als 12e over de streep. Donderdag trok hij in Dijon wel aan het langste eind.

Uitverkocht

"Sinds dinsdag staat de bril te koop op de website van de ploeg en dus mag ik hem nu wel dragen", zei Groenewegen voor de start van de zesde etappe aan Sporza. "Hij verkoopt trouwens goed, hij is al uitverkocht. Al was de voorraad misschien ook niet zo groot."

In Dijon zal Groenewegen de bril trouwens niet dragen. "Het leek een beetje te regenen en dan zijn die zware glazen niet zo handig. Maar misschien komt hij zo meteen nog uit de kast."