Mathieu van der Poel voelt zich beter worden: 'Ook Jasper wordt beter, die heeft afgezien in de hitte van openingsweekend'

Mathieu van der Poel liet zich in de zesde etappe zien met een uitstekende lead-out. 

Poel

Alpecin-Deceuninck had het uitstekend op orde in de slotkilometer. Robbe Ghys leidde de sprint in, gevolgd door Mathieu van der Poel. De wereldkampioen deed een uitstekende lead-out, maar zijn sprinter Jasper Philipsen werd uiteindelijk op waarde geklopt door Dylan Groenewegen. Later zou bekend worden dat Philipsen door een gevaarlijke actie is gedeclasseerd.

Nog nahijgend deed Van der Poel zijn verhaal bij de NOS. "Ik heb het nog niet gezien, maar volgens mij doen we alles perfect in de voorbereiding", begint hij zijn verhaal. "We doen alles goed. Jammer dat Jasper het niet afmaakt, maar er zijn nog genoeg kansen."

In tegenstelling tot gisteren kon Van der Poel vandaag een stuk meer betekenen voor zijn sprinter. Hij deed een lead-out, zoals hij ze vorig jaar ook deed. "Het ging een stuk beter dan gisteren, want toen zat ik redelijk op mijn limiet. Ik had vandaag nog een goede lead-out in de benen. Dat maakte ook een verschil, want mijn benen waren een stuk beter."

Beter worden

De eerste drie sprintkansen heeft Philipsen nog niet weten te pakken. De eerste niet doordat hij ten val kwam, de laatste twee omdat hij net te kort kwam. Al had hij vandaag dus ook niet gewonnen als hij net sneller was geweest. "Het komt wel goed", is Van der Poel overtuigd. "Jasper moet vertrouwen blijven houden."

"Dat is wielrennen", zegt Van der Poel als hem gevraagd wordt waarom het nog niet lukt. "Dat heb ik ook tegen Jasper gezegd voor de Tour de France. Je kunt niet verwachten dat je ieder jaar vier etappes wint."

De eerste dagen van de Tour de France was Philipsen ook nog niet zo goed als vorig jaar, aldus Van der Poel. "Ik heb het gevoel dat hij beter aan het worden is. Hij heeft in het openingsweekend flink afgezien in de hitte."

Nieuws
  • Cor Vos