🎥 Op de fiets springen à la Mathieu van der Poel: wie durft het aan?

Mathieu van der Poel springt in dit filmpje heel bijzonder op z'n fiets. Graag zien we jouw filmpje tegemoet...

mathieu van der poel

Mathieu van der Poel stak zijn neus al een paar keer aan het venster deze Tour de France, maar z'n échte doel ligt eigenlijk na de zomer, wel in Frankrijk. Hij wil goud halen op de wegkoers van de Olympische Spelen in Parijs. In de Tour moeten we het voorlopig doen met wat kruimelwerk.

Acrobatisch de fiets op

Gisteren zagen we bijvoorbeeld een prima lead-out van Mathieu van der Poel die ploeggenoot Jasper Philipsen niet wist te verzilveren - hij werd overvleugeld door Dylan Groenewegen en werd bovendien later nog gedeclasseerd.

In de etappe over de Galibier was hij even in de aanval. Dat zag er op zich veelbelovend uit wat betreft z'n vorm, want waar op papier betere klimmers als Oier Lazkano met een grimas omhoog reden, leek Van der Poel nog niet op z'n max te zitten. Het belooft voor de rest van de Tour!

Maar Van der Poel viel toch het meest op in een kort filmpje dat opdook op social media. Voor een etappe zagen we hem op z'n fiets stappen. Nou ja, stappen... Meer springen. Het ziet er vrij simpel uit als Van der Poel het doet, maar poeh, het is toch wel fietsacrobatiek! Hier zie je het filmpje.

Doe jij dit beter - of ken je iemand die het beter doet? Dat mag je laten zien in een filmpje! Stuur 'm op naar redactie@wielerrevue.nl en verdien eeuwige roem! (We zijn uiteraard niet verantwoordelijk voor valpartijen die gebeuren bij het acrobatisch bestijgen van de tweewieler...)

Zondag kansen Van der Poel?

Zondag kan Mathieu van der Poel op een andere manier z'n behendigheid op de fietsen tonen dan er op deze bijzondere manier op te springen. Op de laatste dag voor de eerste rustdag in de Tour staat namelijk de nu al veelbesproken gravelrit op het programma.

Rond Troyes krijgen de renners een hele hoop gravelstroken tussen de wijnranken door voorgeschoteld die we nog kennen uit de Tour de France Femmes van twee jaar geleden. Die rit werd gewonnen door Marlen Reusser. Bij de mannen is Mathieu van der Poel zondag de grote favoriet.