De Cauwer vindt dat Philipsen hard gestraft wordt: 'Durft Van Aert niet? Hij komt er nooit helemaal voorbij'

Jasper Philipsen werd donderdag gedeclasseerd na een gevaarlijke sprint. 

Philipsen

José De Cauwer vertelt in gesprek met Sporza dat hij het een lastige beslissing vond. "Het zijn allemaal heel kleine dingen. Misschien had Mathieu van der Poel iets vroeger opzij moeten gaan of had Jasper Philipsen iets vroeger moeten beginnen", begint de commentator annex analist zijn verhaal.

Al is het allemaal niet zo duidelijk volgens De Cauwer. "Wout van Aert komt langs Philipsen, maar komt er nooit voorbij. Philipsen rijdt iets sneller op dat moment. Durft Van Aert niet? Hij houdt pas iets later de benen stil."

"Het is een heel zware beslissing dat ze hem die tweede plaats afnemen. En daarmee eigenlijk ook bijna die groene trui. Dit kost hem dertig punten. Kostbare punten. Girmay heeft die dertig punten nu wel en dat is een wereld van verschil."

De Cauwer denkt dat het effect gaat hebben op de volgende sprints. "Dit zou de agressiviteit voor de volgende sprints nog alleen maar kunnen vergroten. Het zal ook de verstandhouding tussen ... Allez, zo mag ik het niet zeggen, want Van Aert mág dat zeggen."

50-50

De Cauwer denkt dat de jury eerder had moeten optreden. "Eigenlijk had je woensdag die lijn al moeten trekken als jury. Maar dat hebben ze niet gedaan. En nu trekken ze die wel. Het is een opeenstapeling van gebeurtenissen. Terwijl dat eigenlijk niet zou mogen."

Het mag volgens de Belg immers geen rol spelen. "Je mag nooit de dag ervoor meenemen in je beslissing. Je mag buitenspel in een vorige match niet aangrijpen om vandaag wel te fluiten. Maar ik kan er uiteindelijk wel ergens inkomen. Het was een 50-50 beslissing."

Er was ook nog een woordje voor winnaar Dylan Groenewegen. "Ik vind het mooi. Hij was al een paar weken in goeden doen. Een beetje de nieuwe Groenewegen. Hij gebruikt een beetje Arnaud De Lie als lead-out. Voor hem mag hij een kaars branden. Maar proficiat, een mooie overwinning."

Nieuws
  • Cor Vos