Jasper Philipsen komt dag nadien nog eens terug op declassering: 'Wil mijn excuses aanbieden aan Wout van Aert'

Jasper Philipsen komt nog eens terug op zijn declassering van donderdag. 

Philipsen

In volle sprint week de kopman van Alpecin-Deceuninck enigszins van zijn lijn af, waardoor Wout van Aert bijna de hekken werd ingereden. Van Aert hield echter in en zodoende ging er gelukkig niemand tegen de grond. Toch besloot de jury Philipsen terug te zetten in de uitslag.

Na afloop was hij razend op alles en iedereen. Vanwege zijn tweede plaats achter een sterkere Dylan Groenewegen, maar ook vanwege de declassering. Hij zou meerdere keren tot bedaren gebracht zijn door zijn vriendin.

Een dag later, nu de storm is gaan liggen, schrijft Philipsen het volgende op Instagram. "Natuurlijk ben ik extreem teleurgesteld met de declassering na een hectische sprint. Ik wil me excuseren bij Wout van Aert. Ik wilde hem absoluut niet insluiten of expres de hekken inrijden."

Hoog niveau

"Zoals iedere sprinter ben ik enorm competitief en wil ik iedere etappe winnen, maar natuurlijk niet ten koste van de veiligheid van een andere renner. Ik zou nooit met opzet zo sprinten dat het iemand anders in gevaar brengt. Maar ik kan niet zeggen dat er nooit contact zal zijn, want dat is onderdeel van sprinten op zo'n hoog niveau."

En er is geen hoger niveau dan de Tour de France. "Ik zal blijven proberen om zo snel mogelijk te winnen. Ik wil ook mijn team bedanken. Niet alleen door me bij te staan in de race, maar ook na de koers."

Nieuws
  • Cor Vos