Ayuso komt terug op akkefietje met ploegmakker: 'Gebaar van Almeida was niet nodig'

UAE-ploegmakkers João Almeida en Juan Ayuso hadden een verhitte discussie tijdens de vierde Touretappe. 

Almeida

UAE Team Emirates wil met Tadej Pogacar wielergeschiedenis schrijven. Het Sloveense wonderkind won in mei de Giro d'Italia en wil straks dubbelen in de Tour. De laatste renner die daarin slaagde was de betreurde Marco Pantani in 1998.

Om niets aan het toeval over te laten heeft de Emiratenploeg een angstaanjagend achttal opgetrommeld voor de Ronde van Frankrijk. Alleen vrezen velen dat die selectie een beetje té sterk is omdat ze voor de helft uit potentiële kopmannen bestaat.

Of die vele kemphanen voor miserie gaan zorgen? Tijdens de eerste Alpenrit naar de Galibier was het alvast prijs. Juan Ayuso leek maar weinig zin te hebben om op kop te rijden en verstopte zich achteraan het pak. Dat leidde tot ergernis bij João Almeida, die dat met een niet mis te verstaan handgebaar richting zijn Spaanse ploegmakker duidelijk maakte.

Handgebaar niet nodig

Voor de start van de zesde etappe kwam Ayuso in gesprek met AS terug op het voorval. "Binnen het team is alles rustig, er zijn geen problemen”, relativeert hij. “Het klopt dat die gebaren niet nodig waren, maar het is wat het is."

"Het plan was om de concurrenten het leven zuur te maken zodat Tadej kon aanvallen en het verschil maken. Het was voor mij ook een verrassing dat we nog maar met vijf of zes over waren. De wind stond vol tegen en voor mij was het beter om heel even te herstellen, maar het geeft vertrouwen als ik kijk hoeveel schade we hebben aangericht.”

Geen ruzie

Pogacar suste het voorval al meteen na die bewuste etappe. "Ik denk niet dat ze een ruzie of discussie hadden hoor. Als je volle bak aan het koersen bent, moet je schreeuwen om iets duidelijk te kunnen maken bij je ploeggenoten. Ook als je I love you wil zeggen!"