Van Aert blijft wisselvallige dagen houden: 'Ik heb zo hard mogelijk gereden, maar het zat er niet in vandaag'

Wout van Aert kwam niet in de buurt van de toptijd tijdens de tijdrit. 

Aert

Bij geen van de tussenpunten kwam hij in de buurt van de tot dan eerste tijd en aan de meet was de kopman van Team Visma | Lease a Bike langzamer dan renners als Nelson Oliveira, Romain Grégoire en Raúl García Pierna. Goede renners, maar normaliter geen partij voor Van Aert.

Na afloop vertelde hij bij Sporza over de tijdrit. "Ik heb zo hard mogelijk gereden, maar het zat er niet in vandaag. Ik had geen goed gevoel. De start ging nog goed, maar bij de eerste oplopende stukken werd het al zwaar. Ik denk niet dat ik een bijzondere tijd heb gereden."

Hij stelt dat hij wellicht te snel van start is gegaan. "Dat was het plan, want het zwaartepunt lag in het eerste deel. Misschien heb ik in het eerste stuk te hard gereden. Ik voelde op het eerste stuk vals plat al dat het niet mijn beste dag was. Bovenop de klim kon ik niet meer doortrekken."

Rugklachten

De tijden kreeg hij onderweg overigens niet mee. "Maar bij het tweede tussenpunt zag ik een rood vakje. Dan lig je zeker niet op kop. Ik merkte ook wel aan de coaching dat het niet echt voor winst was. Dan neem je misschien een tikkeltje minder risico's."

Na zijn val in de derde etappe had Van Aert wat rugklachten, maar in gesprek met de NOS vertelt hij dat het daar vandaag niet aan lag. "Nee, op de fiets had ik daar geen last van. Alleen in de rit naar de Galibier, maar vandaag kan ik me daar niet achter verschuilen. Ik had gehoopt op betere benen, zoals in de eerste rit en gisteren."

Hoe kijkt Van Aert naar de olympische tijdrit van eind juli? "In deze Tour zit geen enkele tijdrit die echt lijkt op die van Parijs. Deze misschien nog iets meer dan die in Nice. Ik heb me gesmeten, maar ik hoop op betere benen op de Spelen."

Nieuws
  • Cor Vos