Evenepoel dacht dat hij lek had in slotfase: 'Mik op het podium, maar denk dat Tadej onklopbaar is'

Remco Evenepoel heeft de eerste individuele tijdrit naar zijn hand gezet. 

Evenepoel

Na afloop deed hij met een grijs op zijn gezicht zijn verhaal in het post-interview. "Ik had een goede dag en ik wilde snel starten, maar ik moest iets over hebben voor de klim. De klim was namelijk best zwaar. De afdaling was technisch en daar zat ik op mijn limiet, maar ik heb van iedere meter genoten. Prachtig dat ik heb gewonnen."

In de slotfase was het nog even schrikken voor de wereldkampioen tegen de klok. "Ik was ervan overtuigd dat ik lek stond, maar misschien gooide iemand iets op de grond. Ik hoorde eenzelfde geluid als een lekke band. Na een paar honderd meter wist ik dat dat niet het geval was."

"Ik moest risico's blijven nemen, want Tadej zat dicht achter me. Ik had nog een beetje angst, want het kon ook een leegloper zijn. Gelukkig bleek er niets aan de hand."

Aan de meet had Evenepoel twaalf seconden voorsprong op Pogacar. Hij pakte respectievelijk 34 en 37 seconden op Roglic en Vingegaard. "Tadej kan zeker in grote rondes ook heel goede tijdritten rijden. Ik dacht vandaag niet aan de tijden, want ik wilde vooral voor de ritzege gegaan."

Podium

Toch kijkt Evenepoel ook met vertrouwen naar het algemeen klassement. "Ik heb wat tijd gepakt. Mijn missie is geslaagd. Tadej is waarschijnlijk onklopbaar, maar in koers weet je nooit wat er gaat gebeuren. Ik heb momenteel de benen om op het podium te eindigen. Daar mik ik nu op. Vanaf nu gaat de focus op de volgende etappes."

Morgen wacht normaal gesproken een sprint, maar geen pure massasprint. Komende zondag is er de veelbesproken gravelrit, waar de nodige verschillen zijn te maken onder de klassementsrenners.

Nieuws
  • Cor Vos