Waaieralarm? Alle seinen staan op groen in Tour vandaag volgens kenner: 'Bijna optimaal!'  

Eergisteren kregen we al een mooi voorproefje in de Tour, maar vandaag zou het wel eens echt een slagveld kunnen worden. 

waaier

In de zesde etappe van de Tour van woensdag kregen we al te zien waar iedere liefhebber in een vlakke etappe altijd op hoopt: waaiergeweld! Visma | Lease a Bike zette het op de kant en geletruidrager Tadej Pogacar zat plotseling geïsoleerd. Uiteindelijk kwam alles weer bij elkaar en sprintte Dylan Groenewegen naar de zege.

Alle seinen op groen!

Of het vandaag weer zo verloopt, is maar zeer de vraag. Want waar woensdag de seinen op waaiergebied op oranje stonden, staan ze nu echt wel op groen. Dat meldt althans de Finse wielergek ammattipyöräily op Twitter.

Hij noemt de windrichting in een tweet bijna optimaal. Die blaast bovendien voldoende hard om voor waaiers te kunnen zorgen. Dat zal dan al wel eerder in de rit moeten gebeuren, want de laatste 23 kilometer van de rit naar Colombey-Les-Deux-Églises staat de wind op de kop. Het zou bovendien kunnen gaan regenen.

Sowieso geen makkelijke rit

Zoals je ook al wel in de tweet kunt lezen, is het zonder die weersomstandigheden toch ook al geen makkelijke etappe. Het gaat de hele dag op en af in Noord-Oost-Frankrijk - de renners zijn al redelijk dicht in de buurt van Troyes, waar morgen de graveletappe wordt afgewerkt.

De renners krijgen vandaag 2400 hoogtemeters onder de wielen. Dat is normaal gesproken geen rit waarin de rassprinters zich kunnen mengen. De aankomst loopt daarbij ook nog eens licht omhoog.

De etappe begint vandaag om 13.20 (om 13.05 uur is de geneutraliseerde start in Semur-en-Auxois) en is in z'n geheel te volgen op Eurosport 1. De NOS en Sporza haken vanwege een televisierechtenkwestie om 14.20 uur in. We raden je aan vanaf het begin te kijken, want het kon weleens vanaf de eerste kilometer strijd zijn!