Mads Pedersen herstelt niet naar behoren en moet opgeven in Tour de France

Mads Pedersen gaat niet meer van start in de achtste etappe van de Tour de France. 

Pedersen

De Deense kopman van Lidl-Trek kwam ten val in de vijfde etappe door een slingerbeweging in volle sprint. Bij de crash liep hij geen breuken op, maar hij had wel last van zijn rug en zijn schouder. Pedersen heeft het nog geprobeerd, maar zijn ploeg meldt dat Pedersen vandaag niet meer van start gaat.

De ploeg schrijft dat de pijn niet minder is geworden en dat de zwelling ook niet is afgenomen. De mobiliteit van zijn schouder is bovendien ook niet veel verbeterd, waardoor het vrijwel onmogelijk is geworden om te fietsen.

De ploeg en Pedersen hebben besloten dat het beter is om een punt achter de Tour de France te zetten, zodat hij meer onderzoeken kan ondergaan en rust kan nemen om volledig te herstellen van zijn verwondingen. Vooral met het oog op zijn doelen die nog komen gaan deze zomer, waaronder de Olympische Spelen.

Groene trui

Pedersen werd in de eerste etappe naar Rimini zevende, terwijl hij in de derde etappe vierde eindigde. Hij gold als een van de grote kanshebbers voor de groene trui, waar hij tot vandaag de tweede plaats innam op 38 punten van leider Biniam Girmay.

Voor Lidl-Trek is het ook een fikse streep door de rekening, omdat het de ploeg om Pedersen had heen gebouwd. Nu zullen renners als Jasper Stuyven en Toms Skujins voor eigen rekening mogen rijden. Niet onbelangrijk met het oog op de etappe van vandaag, want er is een ploeg minder die wil controleren. In de bergen vertrouwt Lidl-Trek op Giulio Ciccone.

Nieuws
  • Cor Vos