Remco Evenepoel klaar voor duel met Pogacar en Vingegaard: 'Hopelijk kan ik zo lang mogelijk deel uitmaken van de strijd'

Remco Evenepoel heeft een uitstekende eerste week achter de rug. 

Evenepoel

Hij won de tijdrit en staat slechts iets meer dan een halve minuut achter op leider Tadej Pogacar. Toch ziet hij de Sloveen en ook Jonas Vingegaard nog steeds als de grote favorieten, zo vertelde hij op de persconferentie. "Als twee honden vechten om een been, dan gaat de derde er mee heen? Dat zit nog niet in mijn hoofd."

In zijn eerste Tour de France lijkt Evenepoel relaxter dan ooit. Hij geniet dan ook met volle teugen. "Het algemene niveau ligt hier zoveel hoger, zeker 3 à 4 km/u sneller. Zaterdag kwam Cavendish naast mij rijden en zei hij: 'Dit is dus de Tour. Er is één renner weg en toch wordt er volle bak gevlamd en gewrongen.'"

Het zwaartepunt van de ronde ligt pas in volgend weekend en in het slotweekend. Dan worden de echt lange en uitdagende bergen opgezocht. Al is de finale van woensdag ook lastig genoeg om verschillen te maken in de top van het algemeen klassement.

Dat weet ook Evenepoel. "Het is een tricky etappe en het zou goed kunnen dat er strijd geleverd zal worden voor het algemeen klassement, maar het hangt ook af van de groep die zal wegrijden."

Zaterdag zullen de maskers helemaal afgaan. "Ik ben klaar voor het gevecht en vrees geen offday zoals in de Vuelta. Ik heb nu betere benen dan toen. Het zal een mooie strijd worden. Hopelijk kan ik daar zo lang mogelijk deel van uitmaken."

Met een eventuele eindzege is Evenepoel nog niet echt bezig. "Maar je moet er altijd in blijven geloven. In je eigen kracht en in je eigen plan. Je weet het nooit..."

Nieuws
  • Cor Vos R