Haha! Wout van Aert neemt het laatste woord in gravelrit-discussie met knipoog richting Pogacar en co

Op de rustdag plaatste Van Aert het trainingsritje met zijn ploeg op Strava met een wel héél opzichtige titel. 

Van Aert Tour Visma

Op de rustdag was de memorabele gravelrit van zondag het gesprek van de dag. Nadat Jonas Vingegaard tijdens de persconferentie reageerde op de kritiek op zijn ploeg, nam Wout van Aert op ludieke wijze het laatste woord in de discussie.

Defensieve strategie

Van Aert reed op de rustdag de benen los met een kalm trainingsritje met zijn ploegmaats. Om een kleine sneer uit te delen naar Tadej Pogacar, Remco Evenepoel en alle critici, plaatste de Vlaming het ritje op Strava met de titel 'Defensieve strategie, zelfs op de rustdag.'

Tijdens de persconferentie, eerder op de dag, blikte Van Aert een stuk serieuzer terug op de gravelrit. "Ik was tevreden, ten eerste omdat we ons doel hebben bereikt", zei hij. "Maar persoonlijk ook, omdat ik mijzelf goed voelde en mijn steentje heb kunnen bijdragen. Na het eerste weekende had ik vertrouwen, maar de afgelopen dagen waren best moeilijk voor mij."

Reactie Vingegaard

Zoals gezegd reageerde ook kopman Jonas Vingegaard op de kritiek van Pogacar en co. op de definitieve rijstijl van hemzelf en van Team Visma | Lease a Bike. "We waren er op gefocust dat we zo min mogelijk tijd zouden verliezen", zei de Deense winnaar van de laatste twee Rondes van Frankrijk.

"Dat was ons doel en onze tactiek. Dat andere mensen het niet snappen, is hun probleem. Als ik met Remco en Tadej had meegereden op zeventig kilometer van de aankomst en vervolgens gelost werd op een van de laatste stroken, dan had ik de Tour verloren. Ik zou dus eerder zeggen dat ik slim gekoerst heb", verdedigde Vingegaard zijn manier van rijden.