'Ik had zoveel angst en begon te wenen': Oumi Rayane doet haar beklag over chaos in de Tour

Oumi Rayane heeft niet echt kunnen genieten van de eerste Tour-ritzege van haar echtgenote.

Oumi

Oumi Rayane wil niet meer naar de Ronde van Frankrijk gaan kijken. Dat schrijft de echtgenote van Remco Evenepoel op Instagram. In de eerste Tourweek reisde ze enkele dagen mee met het Tourpeloton om haar man en wittetruidrager Remco Evenepoel te steunen, maar dat was niet alleen rozengeur en maneschijn.

"Go the the Tour de France they said. It would be fun they said", schrijft ze bij een video, waarbij te zien hoe Oumi en haar kleine zusje zich een weg proberen te banen door de mensenmassa tijdens de podiumceremonie. "Dit was mijn weg naar het podium, ik probeerde nog een glimp van mijn echtgenoot op te vangen voordat ik weer naar België vertrok."

“Ik wist dat Remco mij zou zoeken", gaat ze verder. "Maar ik had zoveel angst, ik begon te wenen en ik keerde om omdat ik niet verder kon. Ik wil jullie alleen maar een klein stukje tonen van hoe het echt gaat."

"Omdat heel wat mensen denken dat het alleen maar ’fun en games’ is om naar de koers te gaan. Dat is het natuurlijk ook. Want er zijn heel wat ergere dingen die nu in de wereld gebeuren. Maar als je me niet langer ziet op wedstrijden, dit is waarom.”

Duwen, slagen en springen

“Ik ben het beu om geduwd te worden door het publiek”, gaat ze verder. “Deze ’coups’ (Frans voor slagen) te krijgen wanneer ik probeer te passeren. Over de balken te moeten springen om mijn echtgenoot op het podium te zien na zijn eerste ritzege in de Tour. Me voelen alsof ik iets crimineel doe.”

Oumi heeft manlief dus niet kunnen zien en spreken na de finish, maar daar had Remco Evenepoel iets op gevonden. Ze spraken af op een snelwegparking, ver weg van het drukke Tourcircus. "Dankbaar voor het gesprekje van twee minuten. Normaal zou hij zich hier niet eens zorgen om moeten maken."