Mathieu van der Poel doet indrukwekkende lead-out voor Philipsen: 'Jasper voelde de druk en was toch wel gespannen'

Mathieu van der Poel leidde Jasper Philipsen eindelijk naar de zege. 

Poel

Bij Alpecin-Deceuninck hadden ze de trein volledig op orde in de tiende etappe. In tegenstelling tot eerder deze Tour de France wist sprinter Philipsen het ook eindelijk af te maken. Mede doordat Van der Poel de rode loper wist uit te leggen. De wereldkampioen deed na afloop zijn verhaal bij de NOS.

Het ging vooral over Philipsen. "Hij vindt het natuurlijk niet leuk dat hij geviseerd wordt door de jury, maar hij is er oké mee omgegaan. De renners weten ook wel dat hij dat niet expres doet. Hij is soms zo op zijn doel gefocust dat hij instinctief van zijn lijn afwijkt. Als je dat te vaak doet, weet je dat de jury een keer gaat ingrijpen."

Spanning

Waarom het vandaag dan toch op zijn plek viel, kan Van der Poel ook niet precies zeggen. "Ik heb al een paar keer gezegd dat het vorig jaar iedere sprint perfect lukte. Dat gaat gewoon niet iedere Tour de France zo zijn."

De eerste week hakte er wel in bij Philipsen, beaamt Van der Poel. "Hij stond wel gespannen aan de start, maar dat is niet per se negatief. Hij is heel gebrand om te winnen. Of die spanning net voor dat extra procentje heeft gezorgd, zou je aan hem moeten vragen."

Komende donderdag en vrijdag wachten normaal gesproken nog twee kansen voor Philipsen. De grootste kans voor Van der Poel zelf is de achttiende etappe, die eindigt in Barcelonnette.

Nieuws
  • Cor Vos