Tour de France: Fabio Jakobsen geeft op in 12de etappe nadat hij vroeg op achterstand raakte

Fabio Jakobsen is uit de Tour de France gestapt. 

Jakobsen

De sprinter van Team dsm-firmenich PostNL moest al vroeg lossen in de twaalfde etappe. Een veeg teken was dat hij niet werd opgewacht door een van zijn teamgenoten, zoals de voorgaande dagen wel het geval was. Toen zat Bram Welten telkens bij hem in steun.

Vanuit de volgwagen werd Jakobsen nog opgedragen om zijn ritme te vinden, maar dat lukte niet meer, waarna zijn achterstand razendsnel opliep en duidelijk werd dat het een ongelijke strijd zou worden met de tijdslimiet. Op 179 kilometer van het einde gaf hij op. Een tweede grote teleurstelling dit seizoen, nadat hij ook al uit de Giro d'Italia moest stappen.

Het is dan ook nog niet het jaar van Jakobsen, die afgelopen winter als grote aankoop werd gepresenteerd door Team dsm-firmenich PostNL. Hij won dit jaar pas één keer. In de eerste etappe in de Ronde van Turkije was hij de sterkste.

Drie kilogram

In de Giro d'Italia klom Jakobsen al niet soepel, maar nadien viel hij drie kilogram af. Hij noemde zichzelf te veel sprinter en te weinig wielrenner. Wieler Revue sprak hem tijdens de Ronde van België en toen gaf hij aan vertrouwen te hebben richting de Tour de France.

In de derde etappe finishte Jakobsen nog als zevende, terwijl hij in rit vijf als vijfde eindigde, maar met het vorderen van de Tour de France werd duidelijker dat hij meer en meer moeite had met zijn herstel.

Nieuws
  • Cor Vos