'Ik zal al blij zijn als ik aan de finish geraak': Wout van Aert geeft update daags na val

Wout van Aert kan zijn Tour vervolgen, maar meesprinten zal er vandaag wellicht niet inzitten.

Van Aert

Wout van Aert is woensdag voor de tweede keer in deze Ronde van Frankrijk ten val gekomen. Hij nam een bocht veel te snel en belandde in de vangrail. Met een bebloede arm en knie vervolgde hij zijn weg.

Na de finish ging Van Aert voor de zekerheid toch de afdaling radiologie van het dichtstbijzijnde ziekenhuis opzoeken. Hij voelde immers pijn tijdens het dalen en bij het fietsen over hobbels. "Ik heb niks gebroken”, luidde het verdict.

“Ze zeiden dat ik goed gevallen was, maar dat wist ik al. Ik kan verder. Het was vooral een scan om uit te sluiten dat er zeker niets fout was omdat ik toch veel pijn had aan mijn arm. Maar blijkbaar is het toch gewoon de diepe wonde waar ik veel last van heb."

'Goed geslapen'

Na een nachtje slapen gaf Van Aert deze ochtend in gesprek met Sporza een nieuwe update. "Ik heb best goed geslapen", klonk het in startplaats Aurillac "Dat was welgekomen. Ik voel me vanochtend wel oké. Ik heb wel wat pijn, maar ik heb er een veel beter gevoel bij dan gisteren om mijn Tour voort te zetten."

"Ik twijfelde gisteren niet, want ik kon nog wel finishen op een goeie manier. Maar bij het remmen en op de hobbels had ik veel pijn. Ik wilde uitsluiten dat er niets aan de hand was. Toen ik wist dat er geen breuken waren, wilde ik het proberen."

"Nu ik goed geslapen heb, heb ik er meer vertrouwen in. Wat dan mijn plannen zijn? Ik ben maar een gewone sterveling momenteel. Ik zal al blij zijn als ik aan de finish geraak."

Nieuws
  • Cor Vos