Zonneveld waarschuwde al voor soort valpartij als die van Roglic: 'Middelvinger naar de renners, likkie verf en klaar'

Primoz Roglic kwam in de elfde etappe wederom ten val.

Roglic

Alexey Lutsenko verloor in volle finale de macht over het stuur toen hij een klein stoepje op het midden van de weg over het hoofd zag. Dat was niet de Kazach zijn schuld, want er stond geen seingever op de vluchtheuvel.

Naast de kopman van Astana Qazaqstan Team waren ook Jarrad Drizzners en Raul García Pierna zwaar gehavend. Het slachtoffer met de grootste naam: Primoz Roglic. De Sloveen stapte wel weer op de fiets, maar leek niet meteen aanstalten te maken om het gat op het peloton nog te dichten.

Aan de meet verloor Roglic uiteindelijk 2 minuten en 27 seconden, waardoor hij naar de zesde plaats in het algemeen klassement zakt. Hij staat nu vier minuten en 42 seconden achter op leider Tadej Pogacar.

Middelvinger

Saillant detail is dat analist Thijs Zonneveld vanmorgen al waarschuwde voor eenzelfde soort stoepje. Na de verkenning van de etappe schreef Zonneveld: "Dit soort passages zijn wat mij betreft echt een middelvinger naar de renners."

"In een afdaling door een dorpje, niet te zien als je niet op kop rijdt. Als je hierop klapt met tachtig per uur, word je gelanceerd. Likkie verf en klaar."

Na de val van Roglic reageerde hij uiteraard ook. "Enorme crash. En niet toevallig bij een laag stoepje in het midden van de weg."

Nieuws
  • Cor Vos