Domper voor de Tour! Primoz Roglic niet meer van start in 13de etappe

Primoz Roglic gaat niet meer van start in de Tour de France. 

Roglic

De Sloveen kwam in de slotfase van de twaalfde rit hard ten val nadat Alexey Lutsenko bleef hangen achter een verkeerseiland. Al snel werd duidelijk dat de kopman van RedBull BORA-hansgrohe geen aanstalten meer maakte om het gat met het peloton te dichten.

Na de etappe onderging Roglic verschillende tests. Daar kwamen geen breuken uit naar voren, maar deze ochtend maakte zijn ploeg bekend dat hij toch niet meer van start gaat. Roglic gaat zich focussen op zijn volgende doelen dit seizoen.

Het is niet voor het eerst dat Roglic pech heeft in de Tour de France. In 2021 viel hij ook al uit, nadat hij ten val kwam door een botsing met Sonny Colbrelli. In 2022 moest hij opgeven na een valpartij over een hooibaal tijdens de kasseienetappe.

Zesde

Dit jaar kwam Roglic nochtans redelijk door de eerste fase van de Tour de France. Hij had weliswaar niet het niveau om Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard te bedreigen, maar was in staat om een mooi gevecht te maken met Remco Evenepoel voor de resterende podiumplek.

Na de etappe van gisteren stond Roglic op een zesde plaats in het algemeen klassement. Hij had door zijn val een achterstand van vier minuten en 42 seconden op Pogacar.

Nieuws
  • Cor Vos