Vader Adrie over prestaties Mathieu van der Poel: 'Normaal zal hij in topvorm zijn richting de Spelen, in derde week Tour wordt meer duidelijk'

Mathieu van der Poel heeft zich nog niet echt kunnen laten zien deze Tour de France. 

Poel

In de podcast Café Koers vertelt Adrie over de vorm van zijn zoon. "Wat kun je van zijn type renner nog doen in de Tour? Hij is van nut geweest in de sprint van Jasper, maar eigen kansen worden minimaal als je een Tour maakt die er zo uitziet. Dat kun je ook zien aan andere renners die hun ding niet kunnen doen."

In de graveletappe liet Van der Poel zich wel zien, maar kon hij zijn stempel niet echt drukken en werd hij al met al elfde. "Hij was goed, maar niet super in die graveletappe. Hij kwam gevangen te zitten tussen de kopgroep, die heel veel kwaliteit had, en de groep met klassementsrenners."

Mentaal vindt Van der Poel het niet heel moeilijk, denkt Adrie. "Ik denk dat hij zich erbij heeft neergelegd dat hij zich niet zo vaak kan tonen. Hij weet met welke ambitie de ploeg naar de Tour gaat. Die ambitie is misschien een klein beetje ontnomen door de diskwalificatie van Philipsen. Vervolgens was het vechten voor die ritzege."

Olympische Spelen

Van der Poel heeft zelf een groter doel deze zomer: de Olympische Spelen. Net als vorig jaar het wereldkampioenschap belangrijker was dan de Tour de France. Is hij zich in vorm aan het rijden? Vader Adrie daarover: "Komende week wordt duidelijker of het goed gaat richting de Spelen. Dat werd vorig jaar ook duidelijk, want toen is hij pas de derde week echt gaan groeien."

"Normaal zal hij in topvorm zijn richting de Spelen. Als hij doelen stelt, komt hij daar dichtbij. Als het een keer niet zo is, dan zullen we dat ook accepteren. Wat hij in het voorjaar heeft gepresteerd, nemen ze hem sowieso niet meer af. Van dat soort renners verwacht men dat ze er iedere keer staan. Hij heeft geleerd om doelen te stellen en die vaak ook te halen."

Nieuws
  • Cor Vos