Niermann houdt moed erin ondanks stevige tik voor Vingegaard: 'Zal moeilijk worden 2 minuten goed te maken, maar het is niet gedaan'

Jonas Vingegaard leed gevoelig tijdverlies in de etappe naar de Pla d'Adet. 

Vingegaard

De Deen kon de aanval van Pogacar niet beantwoorden. Op het steilere stuk leek hij enigszins dichter te komen op zijn rivaal, maar de Sloveen ging vervolgens nog eens op de trappers staan, trok 'm over het steile stuk en dook een relatief vlak stuk met snelheid in. Daar maakte hij een groot verschil en uiteindelijk kreeg Vingegaard 39 seconden aan zijn broek aan de meet.

Uiteraard niet het resultaat waar Team Visma | Lease a Bike op hoopte. Grischa Niermann vertelde na afloop tegen de NOS over de etappe. "Helaas hebben we tijd verloren. We verwachtten dat Pogacar zou aanvallen en Jonas kon helaas niet mee. Hij heeft het goed gedaan, maar Tadej was sterker. Dit moeten we gewoon accepteren."

Verrassend vond de Duitser het niet dat UAE Team Emirates de hele dag flink tempo reed. Met name Nils Politt reed een geweldige etappe. "Dit wisten we. Als hij accelereert heeft Jonas moeite om te volgen en in de laatste twee kilometer moest hij behoorlijk wat inleveren. Al met al toch een goede prestatie, waarmee we het moeten doen."

2 minuten

Vingegaard was dus op niveau, aldus Niermann. "Jonas rijdt Remco uit het wiel. Het was goed, maar niet goed genoeg. De klap is groot, want we hadden natuurlijk gehoopt geen tijd te verliezen. Het zal moeilijk worden om twee minuten te overbruggen, maar het blijft mogelijk. Pogacar was gewoon supersterk, maar morgen is een nieuwe dag."

Vingegaard heeft een achterstand van 1.57 minuten op Pogacar. Morgen staat de etappe naar Plateau de Beille op het programma.

Nieuws
  • Cor Vos