Evenepoel droomt van Tourpodium: 'Ik raakte wat ingesloten, anders had ik Vingegaard misschien kunnen volgen'

Remco Evenepoel maakt al de hele Tour indruk en dat was in de Pyreneeën niet anders. 

Evenepoel

Nadat hij vorig jaar tijdens de Vuelta door het ijs zakte in de etappe naar de Tourmalet, heeft Remco Evenepoel deze keer wél een geslaagd examen in de Pyreneeën afgelegd. De wittetruidrager finishte op een knappe derde plek, op 1'10" van een ongenaakbare Tadej Pogacar.

Evenepoel zakt wel naar een derde plek in het algemene klassement, maar het podium in Nice lijkt steeds dichterbij te komen. In zijn entourage overheerst dan ook de tevredenheid. "Ik verlies een dikke minuut op Pogacar, maar dat maakt me niet uit. Hij is gewoon te sterk”, vertelde de wittetruidrager aan Het Nieuwsblad.

Ingesloten

“Ik heb geprobeerd zo lang mogelijk bij Vingegaard te blijven. Toen Tadej aanviel, zat ik zelf een beetje ingesloten tussen Jorgenson en Landa, waardoor ik niet meteen kon reageren. Anders was ik sneller tot op het wiel van Jonas geraakt en had ik misschien kunnen volgen tot de top. Maar dat is de koers.”

Evenepoel mag beginnen dromen van een podiumplek in Nice ."We gaan vechten voor het podium en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Ik heb getoond dat ik behoorlijk dicht bij het niveau van Vingegaard kom. Oké, hij reed mij er nog wel af, maar morgen is het misschien andersom. Het is alleszins dag per dag vechten.”

Corona

Om in Nice te geraken, moet Evenepoel natuurlijk wel gezond blijven. Vandaag zag hij zijn ploegmakker Louis Vervaeke ziek uitvallen en het coronavirus waait door het peloton. Evenepoel is dan ook op zijn hoede. Hij draagt voor en na de elke rit een mondmasker.

"ik zou het niet een tweede keer willen krijgen (verwijzing naar Giro 2023). Zeker niet met de mooie wedstrijd die ik momenteel aan het rijden ben. Ik ben goed op weg voor een podium, dus hopelijk pakt het beestje mij niet en kan ik gewoon verder doen.”

Nieuws
  • Cor Vos