Steven de Jongh over of Mollema ooit de Tour nog rijdt? 'Dat kan, maar het gaat lastig worden voor Bauke'

Bauke Mollema is een van de belangrijkste afwezigen in de Tour de France. 

Mollema

In elk geval vanuit Nederlands oogpunt. Zeker omdat Mollema een uitstekend voorjaar reed met onder meer een zevende plaats in de Amstel Gold Race en dertiende plek in Luik-Bastenaken-Luik. In de Ronde van Zwitserland werd hij echter ziek, waarna hij niet geselecteerd werd voor de Tour de France.

Een hard gelag voor de Nederlander. Zeker omdat renners als Julien Bernard en Carlos Verona niet per se beter zijn, maar wel net op het juiste moment een beter resultaat konden overleggen. In De Avondetappe gaat ploegleider Steven de Jongh in op het niet selecteren van Mollema.

"We hadden betere mannen dan Bauke", is De Jongh duidelijk. "Hij was ziek geworden in de Ronde van Zwitserland en daarna reed hij een zwak NK tijdrijden. We hadden mannen in vorm die in zijn plek functie innemen. Daardoor is hij afgevallen."

Lastig

Of we Mollema, tweevoudig-ritwinnaar, ooit nog terugzien in de grootste koers ter wereld? De Jongh kan het niet zeggen. "Het zou goed kunnen dat we hem nog in de Tour zien, maar ik denk dat het lastig voor hem gaat worden. Dat denk ik wel, ja."

"Er komen jonge renners op, we trekken nieuwe jongens aan. Er zitten dan ook veel goede renners aan te komen, dus dat wordt wel lastig."

Mollema heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Lidl-Trek. "Bauke heeft veel betekend voor de ploeg. Dat is in goed overleg gegaan. Als iemand een mooie loopbaan heeft gehad bij de ploeg, dan gun je hem ook een mooi einde. Dit is wat we hem hebben aangeboden."

Nieuws
  • Cor Vos