'Chipsgooier' bracht nachtje in cel door: 'Hij had stevig gedronken, vrienden reageren verrast'

De onverlaat zal vandaag, na een nachtje ontnuchteren, ondervraagd worden door de politie.

Chipsgooier

Knotsgekke taferelen in de eerste Pyreneeënrit in de Ronde van Frankrijk: op de flanken van Pla d'Adet had een uitzinnige mensenmassa postgevat om de renners luidkeels naar boven te schreeuwen. Helaas wist niet iedereen zich te gedragen.

In de slotkilometer stonden de toeschouwers zo dicht bij de renners dat de doorgang wel erg smal was. Sommige fans stonden zelfs midden op de weg met een vlag te zwaaien en gingen pas op het laatste nippertje uit de weg. Maar wat op twee kilometer van de finish gebeurde, is pas echt hallucinant.

Een man met een zakje chips in de hand vond er niet beter op om chips te gooien naar Tadej Pogacar én Jonas Vingegaard. "Er was wat boegeroep en ik denk dat er iemand chips naar mij gooide”, zei Vingegaard achteraf. "Héél raar.”

Nachtje in de cel

De 'chipsgooier' moest het ontgelden op sociale media. "Van mij mag hij een nachtje in de cel doorbrengen", klonk het bijvoorbeeld. Dat is ook exact wat er gebeurd is. Agenten van de Franse politie sloegen hem kort na de feiten in de boeien.

"Een politieman die vlakbij stond, duwde de man weg van de renners, waarna vijf minuten later een politiewagen arriveerde om hem mee te nemen. Hij had een heel namiddag stevig gedronken", vertelt een ooggetuige aan Le Parisien. Het zou gaan om een 32-jarige Bretoen.

Vrienden verbaasd

De onverlaat was daar met enkele vrienden en die waren verbaasd over zijn gedrag ."Nadat de renners voorbij waren, reageerden de vrienden verrast. Het was duidelijk niet de eerste Tour de France die ze bijwoonden, maar wel de eerste keer dat hun vriend zoiets dom had gedaan."

De man was zo dronken dat de politie hem na de etappe niet meer kon ondervragen. Hij mocht een nachtje ontnuchteren in de Franse cel en zal vandaag aan de tand gevoeld worden. Rennersvakbond CPA liet weten gerechtelijke stappen te zullen ondernemen.

Nieuws
  • Cor Vos