🎥 Meeloper krijgt trap van andere toeschouwer, bijna slipper in wiel Pogacar: just another day op een berg in de Tour....

We onthouden van gisteren dat Tadej Pogacar heel hard ging, maar ook dat het publiek zich weer van z'n slechtste kant liet zien. 

meerenners krijgt trap

Het weekend in de Pyreneeën leverde in de Tour een vorentscheidung op, zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen. Tadej Pogacar pakte flink wat tijd op Jonas Vingegaard in de twee Pyreneeënritten en zit op rozen voor zijn derde eindzege in de Tour de France.

Bij die prestaties stelden nogal wat mensen vraagtekens omdat het zo hard ging (oud-renner Serge Pauwels geeft hier verklaringen voor waarom het zo hard gaat op dit moment). Daardoor sneeuwt een beetje onder dat het ook weer chaos was in de bergen. In de rit van zaterdag was er al een onverlaat die, je verzint het niet, chips in het gezicht van Pogacar en Vingegaard gooide. Gisteren vonden er weer twee incidenten plaats.

Karatetrap meerenner Pogacar

In één geval was het iets dat we op de bank allemaal willen doen als we het zien - normaal denkende mensen in ieder geval. Een meerenners die zichzelf weer eens belangrijker vond dan de renners en achter Pogacar aanzat toen die alleen op weg was naar de ritzege kon rekenen op een flinke karatetrap van een andere toeschouwer op Plateau de Beille. Heironder zie je de beelden.

Slippers

En dan was er ook nog een meerenner die niet werd getackeld. Deze pipo besloot niet alleen om mee te gaan rennen met Vingegaard en Pogacar toen ze nog bij elkaar zaten, maar leek het ook wel een verstandig idee dat te doen op slippers...

Met normale schoenen zit een ongeluk waar een renner bij betrokken is al in een klein hoekje, maar als zo'n idioot ook nog eens schoeisel aan doet waar het niet echt makkelijk op rennen is, dan helemaal.

Dat bleek ook wel, want de slipperrenner verloor in z'n inspanning er eentje en die belandde op een haar na in of tegen het wiel van Tadej Pogacar. Hieronder zie je de foto. Na het incident kijkt Pogacar nog om. Je ziet hem denken: wat een mafkees.

Beeld: Sporza

Misschien zou de ASO op de rustdag nog eens met een ferm statement kunnen komen over dit soort idioten. Het helpt waarschijnlijk niet, maar misschien zien we het dan in de Alpenrit van vrijdag over de hoge cols niet meer.

Voor het zover is, wacht er dinsdag nog een etappe die op papier voor de sprinters is. Daarna zijn er twee overgangsetappes waarin de vluchters een kans hebben. In het slotweekend is er zaterdag nog een zware rit in de buurt van Nice en zondag is er de afsluitende tijdrit met start en finish in Nice.

Tour de France
  • Screenshot NOS