Wout van Aert begint zich beter en beter te voelen: 'Maar ik was gisteren zo ver achter dat ik de radio niet meer hoorde...'

Wout van Aert reed een prima tweede week tijdens de Tour de France. 

Aert

Waar hij eerst nog klaagde over betonnen benen, daar is de kopman van Team Visma | Lease a Bike de tweede week een stuk beter doorgekomen. Tijdens de persconferentie op de rustdag vertelde hij dat ook: "Ik voel me nu veel beter dan in de eerste week. Ik was goed begonnen, daarna ging het wat moeilijker."

Van Aert verwacht dat hij nog zal verbeteren na de Tour de France. "Door te rusten. Maar het is niet dat ik hier ben gestart met het idee om beter te worden. Ik ben hier voor resultaten: enerzijds door Jonas te helpen, anderzijds door zelf een rit te proberen winnen."

"Dinsdag krijg ik nog een kans in de sprint en ook in de rit van donderdag naar Barcelonette, met niet al te lange beklimmingen, wil ik het proberen. Woensdag verwacht ik dat de winnaar uit de vroege vlucht komt. Dat wordt moeilijk."

Hoewel de Tour de France oorspronkelijk niet op zijn wedstrijdschema stond, amuseert Van Aert zich. "Het is natuurlijk minder leuk als de benen niet goed draaien, maar langs de andere kant heb ik ook twee, drie maanden aan de kant gestaan zonder de adrenaline van de koers te voelen. Nu ben ik er op z'n minst weer bij."

Vingegaard

Met de ploeg stuit Van Aert op een sterke Tadej Pogacar, waardoor de kans klein lijkt dat Jonas Vingegaard zichzelf gaat opvolgen. "Jonas is supersterk, maar we moeten accepteren dat Pogacar beter is. De ploeg heeft veel pech gekend in de opbouw naar de Tour, maar dat is geen excuus. We missen Kuss en Kruijswijk in de bergen. Zelf heb ik bergop niet het niveau van enkele jaren geleden, maar ik ben er zeker van dat ik Jonas in de laatste week nog zal kunnen helpen."

Het niveau is torenhoog in de Tour de France merkt ook Van Aert. "Ik was zo ver achter dat ik de radio niet meer hoorde", vertelde hij over de dag van gisteren. "We hebben nog goed doorgereden tot de finish en we hadden maar negen minuten over voor de tijdslimiet."

"Dat is nooit eerder gebeurd. Echt een zotte dag. En dan blijken ze vooraan nog een klimrecord te breken ooit. Het niveau stijgt elk jaar, dat zie je in de cijfers. De wetenschap wordt beter en de fietsen worden steeds sneller."

Nieuws
  • Cor Vos