Pogacar ziet Vingegaard 'eindelijk ballen tonen': 'Toen Jorgenson en Vingegaard versnelden, trapte ik de beste waardes uit carrière'

Tadej Pogacar heeft de Tour de France voorlopig stevig in een houdgreep.

Pogacar

Bergop legde Jonas Vingegaard hem zondag weliswaar het vuur aan de schenen, maar Pogacar kon de Deen volgen en vervolgens was hij in staat om van zijn rivaal weg te rijden. Hij heeft nu een voorsprong van drie minuten en negen seconden op Vingegaard.

Op de rustdag vertelde hij in de persconferentie dat hij genoten had van de strijd met Vingegaard. "Het was een van de beste klimmen ooit. Toen ik mijn waardes achteraf bekeek... Het was crazy. Zeker het deel waar Jorgenson en Vingegaard versnelden. Toen trapte ik de hoogste waardes ooit in mijn carrière."

"Vingegaard en zijn ploeg toonden gisteren ballen. Eindelijk. Hij ging ervoor van begin tot einde, met een heel sterke Visma-ploeg. Dat zorgde voor een gekke rit."

Pogacar verwacht nog meer vuurwerk. "Ik denk dat ze zich volledig gaan focussen op één bergrit", aldus de Sloveen over de plannen van Team Visma | Lease a Bike. "En niet bij beide. Maar wij gaan altijd onze eigen koers rijden. Ik heb supergoede ploegmaten, we kunnen onze eigen snelheid kiezen. Vingegaard zal het gevecht niet opgeven en het zal nog zwaar worden. Er zal nog zeker vuurwerk volgen."

Corona

Pogacar is nog beter dan in voorgaande seizoenen. Waardoor komt dat? "Onze ploeg is enorm geëvolueerd. We zijn op korte tijd erg professioneel geworden. Qua voeding, trainingsschema's en stages. Dat is ook nodig met ploegen als Team Visma | Lease a Bike en Soudal Quick-Step."

Dan is er ook nog het coronaspook. Pogacar is er niet bang voor, zo vertelde hij. "Natuurlijk wil ik niet vallen, of ziek worden. Dat moeten we zien te vermijden. Het coronavirus gaat rond in het peloton en ook tussen de fans zal het virus nog wel ronddwalen. Laat ons hopen dat ik daarvan bespaard blijf. Het is belangrijk om onze mondmaskers te dragen."

Nieuws
  • Cor Vos