Merijn Zeeman heeft regelmatig app-contact met 'rivaal' Evenepoel: 'We hebben een goede relatie met elkaar'

Remco Evenepoel en Merijn Zeeman spreken regelmatig met elkaar. 

Evenepoel

Hij geldt als een van de grote concurrenten van zijn ploeg. Hij is een van de uitdagers van kopman Jonas Vingegaard tijdens de Tour de France, maar dat neemt niet weg dat Team Visma | Lease a Bike-sportief directeur Merijn Zeeman regelmatig contact heeft met Remco Evenepoel. Dat bevestigt hij aan Het Laatste Nieuws.

"Het klopt dat we elkaar regelmatig berichten", is Zeeman eerlijk. "We hebben een goede relatie met elkaar. Dat is vooral elkaar feliciteren en succes wensen... Ik vind hem een mooie kerel. Ik hou van atleten die hun stempel drukken op de sportwereld."

Met andere concurrenten als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar doet hij dat niet. "Nee, ik heb zelfs zijn nummer niet", vertelt Zeeman over Pogacar. "Ik stuur met weinig andere kopmannen van andere ploegen. Ik stuur vooral met renners die ik via mijn ploegen ben tegengekomen of in contact ben mee geraakt."

Ambities uitspreken

Met Evenepoel had hij eind vorig jaar contact over de mogelijke fusie tussen toen nog Team Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step. Het is geen geheim dat Evenepoel graag in Nederlandse dienst had gereden, omdat hij onder de indruk was geraakt van het verhaal van Zeeman en Richard Plugge.

"We hadden voordien ook al contact. Ik heb hem vorig jaar veel gesproken tijdens de Ronde van Catalonië. Ik kan hem appreciëren als tegenstander. Hij verstopt zich niet. Hij spreekt zijn ambities uit. Dat spreekt mij erg aan bij Remco."

De Noord-Hollander vindt dat Evenepoel een knappe eerste Tour de France rijdt. "Hij heeft een aantal grote rondes gekend, waarin hij niet zo constant presteerde als nu. Deze Tour laat hij zien dat hij bij de beste renners ter wereld behoort op alle verschillende terreinen: waaiers, gravel, steile heuvels, bergritten..."

"Hij zit nog een beetje achter Jonas en Pogacar, maar staat ook een aanzienlijk stuk voor op de nummers vier, vijf en zes, die ook toprenners zijn... Evenepoel bevestigt als groot rondetalent en als hij kan doorgroeien, zal hij op termijn meedoen voor geel."

Nieuws
  • Cor Vos