Thibau Nys voorlopig buiten strijd wegens knieblessure: 'We willen voorzichtig terug opbouwen'

De Ronde van Wallonië kan dan toch niet uitpakken met grote blikvanger Thibau Nys.

Nys

Thibau Nys zal niet aan de start van de Ronde van Wallonië verschijnen. De 21-jarige revelatie van Lidl-Trek zou de grote blikvanger moeten zijn, maar hij kampt met een knieblessure en moet daarom verstek geven. Dat vertelde zijn vader Sven Nys in de podcast ‘Derailleur’ van Pickx Sports.

"Thibau zou met heel veel ambitie deelnemen aan de Ronde van Wallonië", klinkt het bij vader Sven. "Thibau had er echt zijn zinnen op gezet, maar hij gaat het moeten skippen. Na het BK waar hij vierde werd, heeft hij vijf dagen vakantie genomen. Hij is naar Italië gegaan, zonder fiets. Het was lang geleden dat hij dat nog had gedaan. Het was even nodig."

"Eens thuis begon hij terug te fietsen. Na drie dagen kreeg hij plots last van z’n knie. Er stond een stage ingepland in Girona, waar hij ook naar vertrokken is. Daar had hij nog altijd last van z’n knie en dan hebben we de handrem opgetrokken."

Nys ging onder de scanner, maar daar kwam geen blessure aan het licht. "Op de MRI-scan was niets te zien, maar we willen voorzichtig terug opbouwen. Hij is terug aan het trainen. Gisteren deed hij vier uur. Het evolueert wel in positieve zin."

Uitstekend voorjaar

Nys verraste afgelopen voorjaar vriend en vijand door de ene na de andere grote koers te winnen. Hij won een rit in de Ronde van Romandië (zijn eerste WorldTour-zege), twee ritten én de eindzege in de Ronde van Hongarije, een rit in de Ronde van Noorwegen en een rit in de Ronde van Zwitserland.

Nieuws
  • Cor Vos