🎥 Drama vermeden: auto's Uno-X botsen net niet frontaal op elkaar

Tijdens de 16e etappe in de Ronde van Frankrijk is het net niet tot een zwaar ongeval gekomen.

Uno-X

Gestuntel van de bovenste plank bij Uno-X Mobility in de Tour. In de finale van de 16e etappe ging het twee keer bijna mis. Eerste knalde Søren Wærenskjold bijna op zijn ploegmakker Johannes Kulset, toen die aan de kant stond voor een fietswissel. Vervolgens ontsnapten de Noor en twee volgwagens aan een ramp.

Kulset probeerde achter de volgwagen terug te keren in het peloton, maar de auto waar hij vlak achter reed was niet helemaal bij de pinken. De chauffeur miste op een rotonde zijn afslag en ging zo aan het spookrijden.

De chauffeur knalde vervolgens net niet frontaal op een andere wagen van Uno-X Mobility, die de andere kant van de rotonde had genomen. In het zog van de verkeerd rijdende volgwagen, reden ook Kulset en de wagen van de wedstrijdarts verkeerd. De beelden:

Gelukkig is alles goed afgelopen. In Nîmes werd er gesprint om de ritzege en trok Jasper Philipsen aan het langste eind. Biniam Girmay kwam ten val, waardoor Philipsen in het puntenklassement nadert tot op 32 punten van de Eritreër.