Merijn Zeeman lovend over Bart Lemmen: 'Ik denk dat hij een van onze sterkhouders gaat worden komende jaren'

Merijn Zeeman had na de achttiende etappe mooie woorden over voor Bart Lemmen.

Lemmen

Lemmen werd last-minute opgeroepen als vervanger van de zieke Sepp Kuss. Daarmee maakt hij zijn wielersprookje rond. In de Tour de France wordt hij vooral ingezet in de beginfase van etappes. Hij is veel op kop van het peloton te vinden om zijn kopman Jonas Vingegaard uit de problemen te houden.

In de achttiende etappe glipte Lemmen echter mee met de kopgroep. Samen met Wout van Aert. Op de zwaarste klim van de dag was de Utrechter oersterk en neutraliseerde hij in dienst van de Belg de ene na de andere aanval. In de finale leek hij zelf nog te gaan meespelen om de winst, maar Lemmen moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plaats.

Bij Team Visma | Lease a Bike waren ze lovend over de prestatie van de Nederlandse klimmer. "Heel leuk om te zien dat hij vooraan koerst in de Tour de France", aldus sportief directeur Merijn Zeeman in gesprek met Algemeen Dagblad.

Sterkhouder

"In de finale komt hij er helaas niet bij. We hebben toen gezegd: 'Je gaat nu voor een mooie uitslag rijden.' Het is zijn eerste Tour de France en hij dacht überhaupt nooit dat hij hier ooit zou rijden. Als je dan in de derde week zo'n goede rit rijdt. Heel mooi om te zien."

De prestaties in de Tour de France passen in het beeld van zijn hele jaar. Hij begon al zeer sterk met een vijfde plaats in de Tour Down Under en Lemmen liet zich vervolgens ook gelden in de UAE Tour (10de) en de Ronde van Noorwegen (2de).

Zeeman: "Hij ontwikkelt zich heel snel. Hij is fysiek heel goed, maar ook qua persoonlijkheid is het gewoon een heel speciale renner. Ik denk echt dat hij een van de sterkhouders van deze ploeg gaat worden de komende jaren."

Nieuws
  • Cor Vos