Weergaloze Tadej Pogacar degradeert concurrentie in koninginnenrit Tour

Tadej Pogacar heeft met veel overmacht de koninginnenrit in de Tour op zijn naam geschreven.

Pogacar

Hoogdag in de Ronde van Frankrijk, want vandaag stond de koninginnenrit op het programma. De organisatie heeft een monsterlijke etappe in de Zuidelijke Alpen uitgetekend, met drie loodzware beklimmingen die allemaal boven de 2000 meter boven zeeniveau liggen.

Op het menu stond Col de Vars (18.9 km, 5.6%), Cime de la Bonette (23.1 km, 6.8%) en een finish op Isola 2000 (16.1 km, 7.1%). Cime de la Bonette, met een top op 2798 meter hoogte, is een nieuwkomer en het hoogste punt dat ooit bereikt werd in de Tour.

Richard Carapaz, Matteo Jorgenson en Simon Yates maakte het mooie weer in de vroege vlucht. Op La Bonette hielden de klassementsmannen zich koest, maar op de slotklim trok Tadej Pogacar op 8 kilometer van de top verschroeiend ten aanval.

Niemand kon de Sloveen volgen. In zijn gele trui raapte hij alle overgebleven vroege vluchters op en soleerde hij naar zijn 14e ritzege in de Ronde van Frankrijk. Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel kregen 1'42" aangesmeerd. Beelden en uitslag:

Pogacar is in het algemene klassement nog wat verder uitgelopen op zijn concurrenten. Hij verdedigt een voorsprong van 5'03" op Vingegaard. Remco Evenepoel volgt al op 7'01".

Nieuws
  • Cor Vos