Merijn Zeeman over 'ongekende' Pogacar: 'De berekening klopte: 4,5 minuut had Jorgenson nodig, maar waren er maar 4'

Merijn Zeeman zag Tadej Pogacar weer op ongekend niveau presteren. 

Jorgenson

Met Wilco Kelderman en Matteo Jorgenson in de kopgroep had Team Visma | Lease a Bike het uitstekend voor elkaar. De Amerikaan bleek zelfs de beste, maar hij moest opboksen tegen een ongekend sterke Pogacar. Dat vertelde ook Merijn Zeeman tegen de NOS.

"Nee, er was geen kruid tegen gewassen", was Zeeman eerlijk. "Ongekend gewoon. Chapeau voor hem. Onze ploeg was fantastisch. We hebben gestreden voor wat we waard waren. Matteo wordt pas laat teruggepakt. Jammer, heel jammer. Jonas voelde zich wel goed, maar er was niets tegen te beginnen."

Vooraf had de ploeg allerlei scenario's geschetst. "Defensief, offensief, en ook strijden voor de dagzege. Wilco en Matteo konden voorop komen door het werk van Wout en Christophe. Zou Jonas zich héél goed voelen dan hadden we iemand vooraan. Zou hij zich minder voelen, hadden we ook iemand in de verdediging. Een fantastische ploegprestatie."

Berekening

Vingegaard heeft geen poging gedaan om het Pogacar nog moeilijk te maken en op Isola 2000 probeerde hij de aanval van de Sloveen niet eens te volgen. "De vorm van Jonas is erg goed, maar er is er eentje nog een stuk beter. We hebben uitgerekend hoeveel Matteo nodig had. 4,5 minuut aan de voet. De berekening klopte, maar aan de voet had hij er maar iets meer dan vier."

"Er zijn nog twee dagen. Het was een status quo tussen Jonas en Remco. Geel gaat niet lukken en dan moet je proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Ik ben vooral trots. Het was mooi geweest als hij de etappe had gewonnen, maar het zat er net niet in."

Nieuws
  • Cor Vos