Dekker zag mooi verschil tussen Vingegaard en Pogacar: 'Pogacar zijn probleem is of hij een hoedje moet opzetten, terwijl Vingegaard brak in de armen van zijn vrouw'

Thomas Dekker genoot van de wilskracht van Jonas Vingegaard in de negentiende rit. 

Vingegaard

Het contrast tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard op de top van Isola 2000 kon haast niet groter, vertelde analist Thomas Dekker in de podcast Live Slow, Ride Fast.

"Dat vond ik mooi om te zien", aldus Dekker. "Als je Pogacar met zijn vriendin Urska (Zigart, red.) bezig ziet. Zij had een hoedje op. Pogacar wilde 'm eigenlijk opzetten. Urska dacht: dat hoedje moet je niet opzetten, want je bent geen clown. Doe even niet, Tadej. Dat zijn hun problemen."

Hoe anders was dat bij Vingegaard, die in de armen van zijn vrouw Trine viel. "Dat vond ik mooi. Dan zie je Jonas breken. Er zit zoveel druk op die jongen en op zijn tandvlees is hij in het wiel van Evenepoel kunnen blijven. Hij weet dat het nog twee dagen is, maar het is echt op hangen en wurgen. Hij oogt zo fragiel."

Fragiel

Zaterdag verwacht Dekker dat de Deen nog één keer alles kan geven. "Ze gaan hem weer klaar krijgen voor de twintigste etappe. Misschien is het net op, maar waarschijnlijk net niet. En kunnen ze het net volhouden tot Nice. Ik vond het mooi om te zien."

Het is perceptie dat Vingegaard fragiel oogt. "Dat voel ik ook zo, maar als Zeeman dan vertelt dat hij zijn beste waardes ooit rijdt deze Tour. Vrijdag misschien niet, maar tot nog toe wel. Het is heel goed, beter dan verwachting, maar er is er gewoon eentje beter."

De voorlaatste dag zouden Dekker en ook Laurens ten Dam zouden alles voor Vingegaard doen. "Deze Tour had hij net zo goed op tien minuten kunnen zijn. Ik zou zaterdag alles voor hem doen. Heel veel vertrouwen geven."

Nieuws
  • Cor Vos