Tom Dumoulin: 'Nog steeds competitief als ik fiets, laat me niet gebeuren dat een fietstoerist me voorbijrijdt'

Tom Dumoulin doet tegenwoordig vooral aan hardlopen, maar vindt het ook nog steeds leuk om te fietsen. 

Dumoulin

Tom Dumoulin reed in 2022 zijn laatste wedstrijd. In de Clásica San Sebastián kwam hij niet aan de finish. De Limburger zou zijn seizoen nog doortrekken tot het WK in Australië, maar hij besloot al snel helemaal te stoppen. Toch vertelde hij in De Avondetappe nog steeds een liefhebber te zijn.

De Giro d'Italia-winnaar reed een paar dagen geleden samen met Hugo de Jonge de Col de la Bonette op. "Hij reed echt heel goed", vertelde Dumoulin over de politicus. "Een lange man en niet de lichtste klimmer. Maar echt respect, hoor."

"Zelf vind ik het iedere keer weer leuk om op de fiets te stappen. Ja, ik fiets nog heel graag, maar soms komt het er te weinig van. Zeker nu in de Tour de France. Ik ga vooral veel hardlopen. Dat is ook zoveel sneller. Ik ben nog best fit. Fietsen doe ik nog steeds graag als ik tijd heb."

Ook van de Col de la Bonette genoot Dumoulin met volle teugen. "Ik rijd zelf niet meer met vermogensmeter of op snelheid. Ik weet niet eens hoe lang ik bezig ben en ga gewoon lekker fietsen. Lekker genieten van de omgeving. Ik vind de fysieke uitdaging nog steeds heel leuk ook. En ook het competitieve zit nog wel in me."

Thijs Zonneveld

Dumoulin geeft een voorbeeld: "Op de Col de la Bonette kwam Thijs Zonneveld me voorbijgereden. Dan denk ik wel: ja, wacht eens even. Dan moet ik hem op de bluf even bijhalen. Hij is veel getrainder en rijdt mij er nu waarschijnlijk af, maar met een aanval kan ik hem echt nog flink pijn doen. Dat vind ik dan wel leuk om even te doen."

"Dat doe ik ook met fietstoeristen. Dan was ik echt flink tempo aan het maken en dan kwam er ineens een fietstoerist voorbij. Dan denk ik wel: dat gaat me toch niet gebeuren? Dan rijd ik 'voor de grap' die fietstoerist weer voorbij, maar daar baal ik dan wel echt van, haha."

Nieuws
  • Cor Vos