🎥 Evenepoel huilt en glundert na geslaagd Tourdebuut: 'Ik kom terug om te winnen!'

Na 43 jaar staat er eindelijk weer een Belg op het podium van de Tour en zijn naam is Remco Evenepoel!

Evenepoel

Remco Evenepoel heeft de verwachtingen en zijn eigen ambities overtroffen in zijn allereerste Ronde van Frankrijk. Hij droomde van top-5 in het eindklassement, maar deed veel beter. Het Belgische fenomeen strandde op een derde plek, won een etappe én mag de witte jongerentrui mee naar huis nemen.

De emoties liepen na de finish van de tijdrit hoog op. Op Promenade des Anglais vloog Evenepoel in de armen van zijn verzorger en barstte hij in tranen uit. Later op de avond maakten die tranen van vreugde plaats voor een kamerbrede glimlach op het eindpodium.

(Lees verder onder de beelden)

Veel druk en twijfels

"Ik heb ook dit jaar weer veel meegemaakt", vertelde Evenepoel aan Sporza. "Ik heb heel veel druk gekend, twijfels van buitenaf. Maar ik heb gewoon heel hard gewerkt om dit niveau te halen."

"Finishen na de twee beste coureurs van de wereld, is mooi en speciaal. Het is de bevestiging van mijn geleverde werk. Het was niet gemakkelijk, want mijn val in het Baskenland heeft er geen deugd aan gedaan. Het was een rush, maar het is goed afgelopen en dit is alleen maar mooi voor de toekomst."

Antwoord op critici

Evenepoel moest in zijn prille carrière al ettelijke keren horen dat hij het nooit zou waarmaken als ronderenner. "Het is een mooi antwoord aan mijn twijfelaars en criticasters. Ik hoop dat iedereen in mij blijft geloven en dat het gedaan is met te zeggen dat ik geen grote rondes kan rijden. Er is nog marge en ik kom terug om te proberen te winnen."

Over een week moet Evenepoel al weer aan de bak op de Olympische Spelen. Veel tijd om na te genieten is er dus niet. "Vanavond gaan we genieten. Dit is toch speciaal. Misschien is het de enige keer dat ik ooit op het podium eindig. vanaf maandag gaat de volle focus op de olympische tijdrit. Zaterdag wil ik winnen."

Nieuws
  • Cor Vos