Visma richt zich tot Vingegaard in emotionele social media-post: 'Jonas, we vreesden voor je leven' 

Visma | Lease a Bike schrijft na de Tour een ontroerend bedankje aan Jonas Vingegaard waarin ze nog eens duidelijk maken hoe zwaar zijn crash was. 

bord voor vingegaard met jonas my hero erop

De Tour de France zit erop. Dat betekent dat er een zwart gat op je wacht - niet al te lang, want de Spelen komen er al snel weer aan en daarna is er de Tour de France Femmes. Bovendien kunnen we nu nog lekker terugblikken.

Visma apetrots op Vingegaard

Voor de eindzege was het weliswaar niet superspannend uiteindelijk, al dachten we na de etappe over de Puy Mary even dat het echt een strijd werd. Jonas Vingegaard versloeg daar Tadej Pogacar in een sprintje nadat hij op de laatste zware beklimming terugkwam bij de Sloveen. Naderhand bleek het geen opmaat voor spanning, want in de Pyreneeën en later ook in de Alpen was Pogacar oppermachtig.

Toch reed Vingegaard natuurlijk een razendknappe Ronde van Frankrijk. De Deen lag immers nog totaal in de kreukels begin april. Zijn ploeg Visma | Lease a Bike schreef op Twitter en Instagram nog maar eens hoe hij eraan toe was en hoe trots ze zijn dat hij toch nog op het eindpodium stond in Nice.

Harten gewonnen

Op Twitter en Instagram richten ze zich in een emotioneel bericht tot de Deen. "Jonas, even vreesden we voor je leven. Je hebt laten zien wat voor vechter je bent. Je hebt niet alleen ons trots gemaakt, maar de hele wereld", schrijven ze.

De lofzang gaat nog even door. "Je hebt dan de Tour niet gewonnen dit jaar, maar je hebt zeker iedereens hart gewonnen. Je bent een echte inspiratiebron. Voor mensen die het moeilijk hebben, liet je zien dat doorzettingsvermogen loont. Je kunt echt meer dan trots zijn op deze tweede plaats."

Het bericht met filmpje erbij zie je hier.

Wat Jonas Vingegaard verder nog gaat rijden dit seizoen is nog niet bekend. In de olympische weg- of tijdrit zullen we hem in ieder geval niet zien, want de Deense bondscoach selecteerde voor het 'voorjaarsklassieker'-parkoers in Parijs kopman Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Mikkel Bjerg en Michael Mørkov. Die laatste zal ook uitkomen op de baan.