Huh, deden zij ook mee? 5 ijzersterke renners die een onopvallende Tour reden

De afgelopen weken zagen we Pogi, Vingegaard, Evenepoel en Carapaz veel in beeld tijdens de Tour. Maar er waren ook toprenners die amper in beeld waren.

mathieu van der poel

1) Carlos Rodriguez

De Spanjaard won dit jaar wat ons betreft de officieuze 'Haimar Zubeldia Trofee'. Dat is niet per se een prijs om trots op te zijn, want die gaat naar een renner die alleen maar aanklampt, maar daarmee wel een algemeen klassement rijdt. Rodriguez was in eerdere Tours nog weleens iemand die voor spektakel zorgde, maar nu kon hij niet meer dan volgen. Je zag 'm amper in beeld, maar hij werd wel zevende.

2) Mathieu van der Poel

Tsja, we zagen Mathieu van der Poel deze Tour natuurlijk wel in beeld. Hij was ook beter dan vorig jaar. Hij deed de lead-outs voor Jasper Philipsen en die waren soms fenomenaal. De Belg hoefde het alleen nog maar even af te maken. En Van der Poel was in de gravelrit ook wel actief en soms zagen we hem in een groepje voor het peloton in een bergrit. Maar toch hadden we meer verwacht van 'm. Zelf zei hij ook dat hij niet tevreden was over z'n Tour. Het parkoers hielp natuurlijk ook niet, dus hopelijk is hij op de Spelen wel gewoon heel sterk en dominant!

3) Egan Bernal

De Colombiaan kreeg ook met ziekte te maken, maar ook voor hij ziek werd, kon hij niet wedijveren met de toppers en eigenlijk ook niet met de subtoppers. Na wat goede resultaten in het voorseizoen hadden we goede hoop dat de 'oude' Bernal er weer zou staan. Die is ook niet goed genoeg om het op te nemen tegen Pogacar en Vingegaard, maar zou toch wel mee moeten kunnen door voor een plek in de top 5 van de Tour. Nou, niets van dat alles dus...

4) Stefan Küng

Stefan Küng is een man met een missie. Wij verdenken hem ervan een Vanderpoeltje te doen. De Zwitser wil olympisch goud winnen in de tijdrit zoals Van der Poel het vorig jaar op het WK in Glasgow deed. Hij reed de Tour puur als voorbereiding. Küng kreeg met wat pech te maken in de eerste tijdrit en fietste vervolgens totaal anoniem in de rondte. Toen we de bergen weer introkken vrijdag stapte hij af. Die gaat goed zijn in Parijs!

5) Matej Mohoric

Voor Matej Mohoric kunnen we hopelijk hetzelfde zeggen, maar dan voor de wegrit in Parijs. Is dat niet het geval, dan heeft de Sloveen z'n anonieme Tour voor niks gereden. De normaal zo avontuurlijke en aanvallende Mohoric z'n beste klassering in een etappe was nu namelijk 19e in de derde etappe naar Turijn. Verder heel veel plekken met drie cijfers achter zijn naam.