Mezgec over Pogacar: 'Hij is de enige persoon in het wielrennen die de sport niet doet, maar hij speelt het'

Tadej Pogacar is verreweg de beste en meest veelzijdige wielrenner van het moment. Misschien wel ooit. 

Pogacar

Binnenkort in Wieler Revue: interviews met onder anderen Luka Mezgec en Domen Novak over de staat van het Sloveense wielrennen en hun band met Roglic en vooral Pogacar. Hieronder vind je alvast een passage van het interview met Mezgec, die bij zijn ploeg lead-out is van Dylan Groenewegen.

Een van de momenten die Pogacar inspiratie deed opdoen in zijn jeugd, was de ritzege van Mezgec in de Giro d'Italia van 2014. In de slotrit hield hij Giacomo Nizzolo en Tyler Farrar achter zich. Pogacar was er die dag bij. Mezgec: "Dat was een groot verhaal in de media. Tadej was erbij toen ik won, want hij was met het Sloveense nationale jeugdteam komen kijken."

Toen Pogacar prof werd, bouwden de twee een goede band op met elkaar. "Na de eerste successen die hij als neoprof behaalde, zei ik nog dat hij ervan moest genieten omdat het niet altijd zo zou blijven. Maar Tadej is niet opgehouden met winnen en genieten, haha."

Speelvogel

Met Pogacar en ook Roglic beleeft het Sloveense wielrennen hoogtijdagen. "Primož en hij zijn beiden relaxed, maar Tadej is meer een speelvogel. Hij is de enige persoon in het wielrennen die de sport niet doet, maar hij speelt het."

"Het is een spelletje voor hem. Een ander verschil is dat Primož zijn privé minder laat zien, terwijl Tadej in koers precies hetzelfde is als daarbuiten."

Pogacar domineerde de afgelopen weken de Tour de France als nooit tevoren. Hij won net als in de Giro d'Italia liefst zes etappes en niemand kon hem écht uitdagen in het algemeen klassement. De kopman van UAE Team Emirates heeft inmiddels twintig zeges geboekt dit seizoen.