📸 De Tour samengevat in 21 magnifieke, epische en grappige plaatjes

De Ronde van Frankrijk zit erop. Over deze historische editite is al genoeg gezegd en geschreven. Daarom hebben we voor u de Tour van 2024 samengevat in 21 magnifieke foto's.

Tour

De voorbije Tour was er ééntje voor de geschiedenisboeken. Eerst en vooral omdat Tadej Pogacar de eerste renner in de 21e eeuw is die de aartsmoeilijke dubbel Giro - Tour weet te realiseren. Maar er is nog meer geschiedenis geschreven.

Zo is Biniam Girmay de allereerste Afrikaan die een etappe in de Tour (drie zelfs!) én de groene trui wint. Mark Cavendish verbrak dan weer het eeuwenoude record aantal ritzeges van Eddy Merckx. Richard Carapaz is de eerste Ecuadoraanse winnaar van de bollentrui en Remco Evenepoel de eerste Belgische winnaar van de witte trui.

Daarnaast was het ook de Tour van de tranen. Mark Cavendish, Wout van Aert, Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard, Victor Campenaerts, Romain Bardet... Allemaal zagen ze om verschillende redenen hun emoties de bovenhand nemen.

Tot slot wisten heel wat renners ons te ontroeren. Zie maar naar de 'bromance' tussen Pogacar en Evenepoel of de liefdevolle momenten tussen Van Aert en zijn oudste zoon Georges.

Volgend jaar is het weer in Frankrijk te doen. De Noord-Franse stad Lille vormt het decor van de Grand Départ. Het peloton blijft drie dagen in de streek hangen, maar de kasseien laat men links liggen. Eind oktober wordt het volledige parkoers gepresenteerd.