🎥 Mooie beelden! Tadej Pogacar wint in Surhuisterveen en zweept mensenmassa nog eens op

Hij is straks niet in Parijs, maar was gisteravond wel in het Friese Surhuisterveen. En Tadej Pogacar maakte er een mooi showtje van!  

tadej pogacar steekt duim op

Tadej Pogacar was een klasse apart in de afgelopen Tour de France. Hij won zes ritten in Frankrijk en had in Nice een voorspring van meer dan zes minuten op nummer twee Jonas Vingegaard. Echt financiële redenen om die gele trui te gaan cashen in de criteriums heeft Pogi met zijn riante Emiraten-salaris niet, maar gister dook hij toch op in... Surhuisterveen.

Pogacar op indrukwekkende erelijst Surhuisterveen

Het Friese plaatsje organiseert al sinds jaar en dan de dinsdag na de Tour een criterium en wist in het verleden al grote namen te strikken. Onder andere Mathieu van der Poel, Tom Dumoulin, Geraint Thomas, Alberto Contador, Chris Froome en Peter Sagan prijken op de erelijst.

Daar kunnen we na gisteravond de naam van Tadej Pogacar bijschrijven. Een echte koers is het natuurlijk niet en dus mocht de gele trui alleen over de meet komen, voor Jasper Philipsen en Wout Poels. Daarvan kun je hieronder de beelden zien (met een ironisch bijschrift van de filmer...)

Wie Pogacar een beetje kent, weet dat je een showtje maken wel aan hem kunt overlaten. Hij weet de enorme mensenmassa dan ook goed te vermaken bij het passeren van de streep!

De beelden van Pogacar die het publiek nog eens opzweept

Na zijn zwaarbevochten overwinning in Surhuisterveen vliegt de Sloveen woensdagochtend direct weer terug naar Nice met een privéjet vanaf Groningen Airport Eelde. Pogacar meldde zich eerder deze week af voor de Olympische Spelen in Parijs. Hij zei vooral mentaal toe te zijn aan een korte vakantie - maar ook de niet-selectie van zijn vriendin Urska Zigart voor de Spelen zou een rol spelen.

Na de korte vakantie gaat Pogacar zich voorbereiden op het WK in Zürich. De regenboogtrui is namelijk het volgende grote doel dit seizoen. Met een parkoers op zijn maat en de benen van dit seizoen is hij daar de grote favoriet.